• default color
  • green color
  • red color

Marijampolieciai

Wednesday
Dec 12th
Reklaminis skydelis
Pradžia Naujienos Virtuvė
Virtuvė
Braškių ir rabarbarų uogienė PDF Spausdinti Email
Penktadienis, 30 Liepa 2010 09:08

Reikės: 500 g braškių; 500 g rabarbarų; 500 ml "Dansukker" uogienių cukraus

Skaityti daugiau...
 
Šalta vasaros arbata PDF Spausdinti Email
Trečiadienis, 28 Liepa 2010 11:37

Šalta arbata arba arbata su ledu - vienas iš šio gėrimo variantų. Tai mūsų vasaros ir pietinių kraštų gėrimas. Šalta arbata (ice tea) ypač mėgstama JAV Pietų  valstijose dar nuo XIX amžiaus, kai iš Indijos pradėtos vežti arbatžolės. Ten, kur karšta ir drėgna būdavo nuo gegužės mėnesio iki spalio, tradicinė karšta arbata negalėjo turėti didelio pasisekimo. Ji buvo vartojama tik kaip priemonė nuo peršalimo. Taigi užplikytą arbatą imta atšaldyti ir gerti su ledu ir citrinomis.

Skaityti daugiau...
 
Braškių-bananų uogienė PDF Spausdinti Email
Pirmadienis, 26 Liepa 2010 09:18
Reikės: 1 kg braškių; 2 bananų; 1 rabarbaro stiebo; 600 g "Dansukker" uogienių cukraus
Susmulkintus vaisius ir uogienių cukrų suberkite į puodą. Virkite 5 minutes. Puodą nukelkite nuo viryklės. Nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius. Uždarykite.

Uogienių cukrus - tai produktas, specialiai sukurtas uogienėms ir marmeladams gaminti. Nuo šiol reikės mažiau laiko ir cukraus, kad mėgautumėtės gardžia uogiene. Su uogienių cukrumi išvirta uogienė nustebins išlikusia natūralia spalva, skoniu ir sodriu kvapu. Uogienių cukraus sudėtyje yra natūralaus obuoliuose ir citrusiniuose vaisiuose randamo pektino, dėl jo uogienė sutirštėja, o kalio sorbatas neleidžia jai rūgti ir pelyti. Todėl verdant uogienę šio cukraus galite naudoti perpus mažiau nei įprasto. Trumpiau verdamos uogos ir vaisiai išsaugo daugiau vitaminų, o uogienė visada pavyks!

 

 
Uogienė iš pasirinktų vaisių ar uogų PDF Spausdinti Email
Trečiadienis, 07 Liepa 2010 09:35

Išvirsite apie 1,5 l uogienės.

Reikės:

1 kg (2 l) uogų arba vaisių
500 g „Dansukker" uogienių cukraus

Skaityti daugiau...
 
Sūriu apkepti baklažanai PDF Spausdinti Email
Penktadienis, 02 Liepa 2010 15:09

2 dideli baklažanai;

400 g fermentinio sūrio;

keleta skiltelių česnako druskos;

juodujų pipirų

Skaityti daugiau...
 
Šiuolaikiško barbekiu sezono ypatumai PDF Spausdinti Email
Trečiadienis, 23 Birželis 2010 11:13

Nors lauko  kepsnių vakarėliai yra dar priešistorinių laikų padiktuota mada, šis tas jų tradiciniame scenarijuje pasikeitė. Senovėje virš laužo ant iešmų kabojo briedžiai ir raganosiai, egiptiečiai kepė hienas ir krokodilus, romėnai pirmieji lauko kepsnių vakarėliuose pradėjo valgyti keptą dešrą...

Skaityti daugiau...
 
Padažas su gražgarstėmis ir špinatais PDF Spausdinti Email
Antradienis, 15 Birželis 2010 09:59
Reikės: 100 g gražgarsčių, 50 g (mažųjų) špinatų lapelių, 3 česnako skiltelių, 2 šaukštų kedrų sėklų, 100 ml alyvuogių aliejaus, 4 šaukštų tarkuoto parmezano sūrio, juodųjų pipirų.
Skaityti daugiau...
 
Agurkų salotos su medumi PDF Spausdinti Email
Šeštadienis, 12 Birželis 2010 10:09
Reikės: 1 didelio šviežio agurko (arba 3 mažų), 1 šaukštelio druskos, 2 šaukštų obuolių acto, 4 šaukštų vandens, 0,25 šaukštelio juodųjų pipirų, 1 šaukštelio garstyčių, 1 šaukštelio skysto
Skaityti daugiau...
 
Japoniška virtuvė. Miso sriuba PDF Spausdinti Email
Penktadienis, 11 Birželis 2010 08:44

4 porcijoms:

Baltasis ridikas - 100 g.
Aburaage (tofu maišeliai) - 1 vnt.
Nori - papuošimui Daši prieskonis (japoniškas) - 1 pak.

Skaityti daugiau...
 
Saldaus gyvenimo šaukštelis PDF Spausdinti Email
Ketvirtadienis, 10 Birželis 2010 10:54

Obuolių kremas su plaktais baltymais

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

½ stiklinės cukraus, 6 obuoliai, 4 kiaušiniai, aviečių sirupo.

Cukrų sumaišykite su stikline vandens, sudėkite nuluptus, be sėklidžių, skiltelėmis supjaustytus obuolius ir virkite, kol suminkštės. Perpilkite per kiaurasamtį, nuvarvinkite sirupą ir plakite, kol susidarys tyrė. Kiaušinių baltymus išplakite iki tirštų putų ir pamažu, po šaukštą, įmaišykite atvėsintą obuolių tyrę. Kremą išdėliokite į indelius ir patiekite aplieję aviečių sirupu.

 

Rūgpienio ir uogų kremas

½ l rūgpienio, ½ stiklinės braškių ar aviečių džemo, 2 kiaušinių baltymai, 2 šaukštai miltinio cukraus.

Sumaišykite rūgpienį su uogiene ir išplakite elektriniu plaktuvu. Atskirai iki tirštų putų išplakite baltymus ir miltinį cukrų, pamažu po šaukštą įmaišykite į rūgpienio masę. Išdėliokite į desertinius indelius ir patiekite šiek tiek palaikę šaldytuve.

 

Škotiškas desertas

300 ml grietinėlės (40 proc. riebumo), 75 ml viskio, 3 šaukštai medaus, 50 g svieste apkepintų avižinių dribsnių.

Grietinėlę gerai suplakite, sumaišykite su medumi, avižų dribsniais ir palaikykite porą valandų šaldytuve. Prieš patiekdami desertiniuose indeliuose, apipilkite šlakeliu viskio.

 

Agrastai su plakta grietinėle

450 g agrastų, 1 stiklinė miltinio cukraus, 300 ml grietinėlės (35 proc. riebumo).

Agrastus nuplaukite, sudėkite į puodą ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol suminkštės. Pertrinkite per sietelį, išplakite su miltiniu cukrumi ir truputį palaikykite šaldytuve. Grietinėlę išplakite, sumaišykite su agrastų tyre ir keletą valandų palaikykite šaltai. Patiekite su biskvitiniais sausainiais.

 

Kremas - suflė

300 ml grietinėlės (35 proc. riebumo), 1 citrinos žievelė ir sultys, 150 ml baltojo vyno, 150 g miltinio cukraus.

Citrinos sultis sumaišykite su vynu, miltiniu cukrumi, tarkuota žievele ir per naktį palikite uždarame inde. Ryte suplakite grietinėlę. Kai ji pradės tirštėti, po truputį pilkite vyno mišinį, kol plakama masė taps kremu. Patiekite iškart su trapiais sausainiais.

                                                                       moteris.lt informacija

 

 
<< Pradžia < Ankstesnis 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Kitas > Pabaiga >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Taip pat skaitykite
  • Pause
  • Previous
  • Next
1/3
Unikalus paauglių merginų projektas: fantastinė literatūra ir grafikos darbai (0)

Gruodžio 19 dieną 18.00 val. viešbutyje „Mercure“ bus pristatytas unikalus dviejų marijampoliečių paauglių projektas apjungiantis literatūrą ir meną. Penkiolikmetė Greta Šimanauskaitė (Greta Shaman) pristatys savo

daugiau..
 

Naujųjų metų naktis!

Reklaminis skydelis

Maša ir Lokys: net du pasirodymai

Reklaminis skydelis

REKOMENDUOJAME PROFESIONALUS

Reklaminis skydelis

Rekomenduojame

Reklaminis skydelis

Marijampolės Miesto Meniu

Reklaminis skydelis

Kinas Marijampolėje

 

„SPINDULIO“ KINO TEATRE SPALIO 6-12 D

Didžiojoje salėje:

Parkas GYVAI

 

PARKAS GYVAI 2016

Parkas gyvai sugrįžta į Marijampolę!

Orai

Orai, orų prognozė Marijampolėje - Orai24.lt

Orai, orų prognozė Kaune - Orai24.lt

Orai, orų prognozė Vilniuje - Orai24.lt

Orai, orų prognozė Šiauliuose - Orai24.lt

 Orai, orų prognozė Klaipėdoje - Orai24.lt

Orai, orų prognozė Palangoje - Orai24.lt

Reklama

 

 

 

 

 


JŪSŲ LAIŠKAI

Parašykite mums

Foto galerija


Teisinė pagalba