Bulvių vėduoklės su voveraitėmis Spausdinti
Antradienis, 13 Rugsėjis 2011 12:35

Reikės: 8-10 didesnių bulvių, 1/2 stiklinės alyvų aliejaus, bulvių prieskonių, penkių pipirų mišinio ir kitų mėgstamų prieskonių, druskos, 2 stiklinių virtų voveraičių, 2 galvučių svogūnų, 2-3 šaukštų aliejaus, 300 g riebios grietinėlės, pipirų, kelių laurų lapelių.


Bulves nuskuskite ir keliose vietose įpjaukite (bet neperpjaukite) kaip vėduoklę. Aliejų supilkite į didesnį indą, suberkite prieskonius, sudėkite  gerai nusausintas bulves, viską sumaišykite ir palaikykite 30-40 minučių, kad bulvės pasimarinuotų.

Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių ir sudėkite bulves įpjovomis į viršų. Kepkite orkaitėje kepsninės režimu apie 40-50 minučių, kol bulvės suminkštės. Keptuvėje ant aliejaus pakepinkite supjaustytus svogūnus, įmeskite kelis laurų lapelius, sudėkite voveraites, supilkite grietinėlę ir troškinkite, kol padažas sutirštės. Paskaninkite prieskoniais. Pagamintą padažą supilkite ant karštų bulvių.

www.moteris.lt