Marinuotų braškių ir rikotos sūrio užtepėlė su pistacijomis Spausdinti
Antradienis, 16 Rugpjūtis 2011 09:03

Reikės:4 angliškų pusrytinių bandelių250 g rikotos sūrio (arba kito mėgiamio kreminio varškės sūrio)250 g braškių4 šaukštai gero balzaminio acto1 šaukšto rudojo cukraus1 žiupsnelio druskossaujos šviežių bazilikų lapeliųsaujos išlukštentų, kapotų sūdytų pistacijų


Pasiruoškite braškių marinatą: balzaminį actą sumaišykite su cukrumi, pagardinkite druska ir sudėkite kapotą baziliką.

Braškes supjaustykite riekutėmis ir užpilkite balzaminiu marinatu. Palikite kelioms minutėms pasimarinuoti.

Bandeles perpjaukite per pusę ir paskrudinkite. Nuo braškių nupilkite skysčiaus perteklių. Ant bandelės tepkite rikotos sūrį, ant viršaus dėkite marinuotas braškes su bazilikais ir viską užbaikite pabarstydami kapotomis pistacijomis.

Receptas - Miglės Krasauskaitės