Vasaros saldumas: aviečių, raudonųjų serbentų ir persikų uogienė Spausdinti
Antradienis, 09 Rugpjūtis 2011 11:27

Kartu su lietuviškomis uogomis galime derinti ir egzotinius vaisius.

Po 300 g aviečių, raudonųjų serbentų ir persikų
200 ml vandens
600 ml  cukraus (rekomenduojama "Dansukker" uogienių cukrus)

 
Nuplaukite uogas ir vaisius, nusausinkite. Išimkite kauliukus iš persikų.

Supjaustykite smulkiais gabalėliais, o jei mėstate jausti didesnius gabalėlius, tai pagal skonį. Suberkite ingredientus į puodą ir pakanka virti 5 minutes, tuomet išsaugosite daugiau vitaminų. Nugriebkite putas. Išpilstykite į švarius stiklainius. Uždarykite.

Skaniausia uogienė

www.marijampolieciai.lt