Kitokie balandėliai su batatų ir bulvių koše Spausdinti
Antradienis, 14 Birželis 2011 08:15

Reikės:400 g maltos mėsos,200 g baltagūžių kopūstų,100 g baltųjų ryžių,100 g 12 proc. riebumo grietinėlės,pakelio „Maggi Idea...balandėliams kitaip“.


Kopūstą smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite ir sudėkite į dubenį. Ryžius sudėkite į tą patį indą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Po 10 min vandens likutį nupilkite, kad ryžiai ir kopūstas būtų sausi. Maltą mėsą sumaišykite su kopūstais ir ryžiais, įdėkite druskos, pipirų ir suformuokite 8 balandėlius. Balandėlius apkepkite iš abiejų pusių keptuvėje ir sudėkite į puodą ar gilią keptuvę.
Pakelio turinį sumaišykite su 600 ml vandens ir 100 ml 12 proc. grietinėlės. Mišinį užpilkite ant balandėlių, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 40 min.

Bulvių košė su batatais
Batatus (saldžiąsias bulves) galite pakeisti morkomis. Tuomet košė įgaus švelnų rusvą atspalvį.

Reikės:6 bulvių,3 vidutinio dydžio batatų,200 ml pieno;0,5 šaukštelio druskos;50 g sviesto.

Nulupkite bulves ir batatus. Virkite, kol suminkštės, tada sutrinkite. Supilkite karštą pieną, pagardinkite druska. Košę išplakite iki purumo, įdėkite gabaliuką sviesto, jei reikia, įberkite druskos. Sudėkite į dubenis, padarykite duobutę, į ją įdėkite sviesto ir patiekite su balandėliais.