Baravykai dzūkiškai Spausdinti
Sekmadienis, 03 Spalis 2010 15:13
    
     Sudėtinės dalys: 
    * Baravykai, marinuoti ar virti, 1 litras
    * Svogūnai, 2 vienetai
    * Kiauliena, spirgučiai, 100 gramų
    * Kiaulienos lašiniai, rūkyti, riekelė, 1 vienetas
    * Sviestas , 100 gramų
    * Bulvės, didelės, 6 vienetai
    * Grietinė, ar grietinėlė, 100 mililitrų
    * Druska , pagal skonį
 
Gaminimas: 
Svogūnus supjaustome ir apkepinam svieste. Į kitą keptuvę dedame spirgučius, supjaustytus lašinukus ir pjaustytus baravykus. Viską pakepiname. Bulves nuplauname ir su lupena dedame virti į pasūdytą vandenį. Į keptuvę su baravykais sudedame svogūnus ir dar pakepam keletą minučių.Baigiant kepti pasūdome, pilame grietinėlę arba grietinę, išmaišome. Išvirtas bulves dedame kelioms minutėms (5 min) į įkaitintą orkaitę. Tiekiame baravykus su virtomis su lupena bulvėmis, jas prapjauname kryžmai ir uždedame sviesto. 
 skanaus!