Gurmanams: varškės ir paprikų keksiukai Spausdinti
Trečiadienis, 04 Lapkritis 2009 07:49

Reikės (12 keksiukų): 200 g kvietinių miltų, ½ šaukštelio druskos, 2 šaukštelių kepimo miltelių, 100 g sviesto, 2 šaukštų medaus arba sirupo, 2 kiaušinių, 150 ml grietinės, 1 šaukštelio raudonėlių, 200 g varškės, 1 raudonos paprikos.

Sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Išlydykite sviestą ir medų, šiek tiek atvėsinkite ir įmaišykite kiaušinius, grietinę ir raudonėlius. Gautą masę supilkite į miltų mišinį ir išmaišykite. Sudėkite varškę ir mažais kubeliais susmulkintą papriką (kuo mažiau maišykite). Tešlą sukrėskite į formeles ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje 20 minučių.

 

www.moteris.lt