• default color
  • green color
  • red color

Marijampolieciai

Friday
Nov 15th
Reklaminis skydelis
Pradžia Naujienos Virtuvė A. Paškevičiūtė: nesureikšminu maisto - yra kur kas didesnių malonumų gyvenime
A. Paškevičiūtė: nesureikšminu maisto - yra kur kas didesnių malonumų gyvenime PDF Spausdinti Email
Ketvirtadienis, 03 Rugsėjis 2009 19:44

Liekna it smilga televizijos laidų vedėja Aistė Paškevičiūtė (23) tikina neturinti jokių ypatingų maisto gaminimo tradicijų, o ruošiant patiekalą Aistei nereikia įkvėpimo, nes jis, pasak žinomos merginos, ne menas, o tik būtinybė, kad tinkamai funkcionuotų organizmas.

- Maistas tau būtinybė ar vienas iš didžiausių gyvenimo malonumų?

- Skanus maistas - vienas iš mažesnių gyvenimo malonumų. Manau, kad daug sveikiau į jį žvelgti kaip į būtinybę, kad organizmas tinkamai funkcionuotų. Kai per daug dėmesio skiri valgymui, kaip veiksmui, rizikuoji sureikšminti dalykus, kurie nėra tokie svarbūs.

 

- Be kokio patiekalo ar kokių produktų neįsivaizduoji savo gyvenimo?

- Tai priklauso nuo laikotarpio. Šiaip valgau beveik viską, todėl negalėčiau išskirti vieno produkto iš raciono, be kurio negaliu gyventi. Galbūt tai galėtų būti šviežias sušis - jis mano asmeninis Pavlovo refleksas.

 

- Kada pradėjai gaminti ir koks buvo pirmasis patiekalas, kurį pagaminusi pasidžiaugei savimi?

- Kaip šiandien atsimenu - būdama septynerių metų sutepiau tėčiui sumuštinį su daktariška dešra. Jis buvo kreivas ir šleivas, bet labai didžiavausi savimi. O šiaip gaminu reikalui esant ir tikrai savo rezultatais per daug nesidžiaugiu.

 

- Iš ko semiesi įkvėpimo?

- Mano nuomone, maistas (bent toks, kurį gaminu aš) nėra menas, todėl ir įkvėpimo jam nereikia.

 

- Kuo paprastai vaišini svečius?

- Stebinu juos visagalių prekybos centrų siūlomu puikiu asortimentu.

 

- Ar yra kada tekę derinti maisto produktus, atsisakyti tam tikrų patiekalų dėl tobulesnių kūno linijų ar sveikatos?

- Taip. Vaikystėje, kai mokiausi baleto mokykloje, teko daug ko atsisakyti. Ir dabar treneris sudarė sporto programą ir paprašė laikytis tam tikro režimo. Visa tai tam, kad atlaikyčiau krūvį, kuris teks dalyvaujant šokių projekte.

 

- Ką labiausiai mėgai vaikystėje?

- Tai, ko negaudavau: traškučius, kokakolą, užsienietiškus saldumynus.

 

- Ko nemėgsti ir negali valgyti?

- Ironiška, kad mėgstu, bet negaliu valgyti traškučių, kokakolos ir užsienietiškų saldumynų.

 

- Kas gamina geriau - tu ar tavo draugas Dominykas?

- Šiuo klausimu abu esame lygūs.

 

- Kokių įsitikinimų, susijusių su maistu, laikaisi?

- Nevalgyti, jei iš tikro nenoriu. Nepaversti maitinimosi laisvalaikio praleidimo būdu. Atsisakyti to, kas skanu, bet labai nesveika.

 

- Kaip dažnai valgai kavinėse ir restoranuose? Kokią virtuvę renkiesi?

- Ten valgau tai, ko negaliu pasigaminti, arba tuomet, kai nespėju ar negaliu pavalgyti namie. Labiausiai patinka rytietiška virtuvė.

 

- Kaip pavyksta išlaikyti itin liekną figūrą?

- Kai įminsiu šią paslaptį, būtinai atskleisiu.

 

- Kokie alkoholiniai ir gaivieji gėrimai patinka?

- Pastaruoju metu pamėgau gyvą alų, nors iki tol visada jo purčiausi. Gaivieji gėrimai visi skanūs, išskyrus kompotą.

 

- Ar esi saldumynų mėgėja? Kokius saldėsius labiausiai mėgsti?

- Anksčiau labai mėgau. Dabar jų ne taip dažnai skanauju. Mano silpnybė - „Sostinės" saldainiai ir ledai.

 

- Ką atsiveži į Vilnių iš mamos namų?

- Kai tik pavyksta, specialiai pagal „slaptą" receptą paruoštus burokėlius. Uogienių, kurių niekada nevalgau, ir morkų pyrago, kurį tikrai suvalgyčiau, jei tik mama teiktųsi jį man iškepti.

 

- Ar mėgsti apsipirkti maisto turgeliuose?

- Taip, nes esu pratusi tai daryti nuo vaikystės. Man atrodo, jog ten galima rasti kokybiškesnių produktų.

 

- Kokių turi tradicijų, susijusių su maistu, jo paruošimu ir patiekimu?

- Jokių. Manau, kad maistas yra ne toks jau vertingas dalykas, kad nusipelnytų atskirų tradicijų.

 

- Ką visada galima rasti tavo šaldytuve?

- Vaisių ir daržovių. Taip pat grūdėtos duonos ir pieno produktų.

 

Aistės avokadų salotos

Patiekalui reikės:

- 1 didelio avokado,

- 1 didelio pomidoro,

- pusės citrinos,

- 1 skiltelės česnako,

- azijietiškų prieskonių,

- grūdėtos duonos riekelių.

Avokadą nulupti, supjaustyti ir sudėti į dubenėlį. Tą patį padaryti su pomidoru. Į dubenį su daržovėmis įspausti česnako, įlašinti citrinos sulčių ir berti prieskonių pagal skonį. Viską sumaišyti. Valgyti su grūdėta duona.

 

 
Taip pat skaitykite
  • Pause
  • Previous
  • Next
1/3
Savivaldybių gerovės indeksas – Marijampolės savivaldybė pirmajame dešimtuke (0)

Lietuvos laisvosios rinkos instituto (LLRI) sudarytame 2019 metų savivaldybių indekse Marijampolės savivaldybė šiemet solidžiai įsitvirtino 5-8 vietoje, kartu su Palangos m., Panevėžio r. ir Šilutės r. savivaldybėmis, tarp 54 mažesniųjų savivaldybių.

daugiau..
 

REKOMENDUOJAME PROFESIONALUS

Reklaminis skydelis

Rekomenduojame

Reklaminis skydelis

Marijampolės Miesto Meniu

Reklaminis skydelis

Kinas Marijampolėje

 

SPINDULIO KINO TEATRE VASARIO 22–28 DIENOMIS

Didžiojoje salėje:

Parkas GYVAI

 

PARKAS GYVAI 2016

Parkas gyvai sugrįžta į Marijampolę!

Orai

Orai, orų prognozė Marijampolėje - Orai24.lt

Orai, orų prognozė Kaune - Orai24.lt

Orai, orų prognozė Vilniuje - Orai24.lt

Orai, orų prognozė Šiauliuose - Orai24.lt

 Orai, orų prognozė Klaipėdoje - Orai24.lt

Orai, orų prognozė Palangoje - Orai24.lt

Reklama

 

 

 

 

 


JŪSŲ LAIŠKAI

Parašykite mums

Foto galerija


Teisinė pagalba