• default color
  • green color
  • red color

Marijampolieciai

Monday
Feb 17th
Reklaminis skydelis
Pradžia Naujienos Virtuvė A. Jasaitytė: Vienas mėsainis per mėnesį nėra tabu
A. Jasaitytė: Vienas mėsainis per mėnesį nėra tabu PDF Spausdinti Email
Pirmadienis, 13 Liepa 2009 17:36

Šiuo metu mitybos sutrikimų turinčias merginas konsultuojanti žinomas modelis Aistė Jasaitytė (28) vadina save sveikuole, bet mėsainiai, traškučiai ir šokoladas jai nėra tabu.

 

Vaikystėje grybaudavo

„Esu tikras gamtos vaikas. Labai gerai atsimenu, kaip dar vaikystėje mama sutepdavo sumuštinių, įdėdavo termosą arbatos ir mudu su tėčiu traukiniu važiuodavome grybauti. Man patikdavo ne tik grybai, bet ir pats procesas. Gamtoje aš atsipalaiduoju... Dabar kaip tik esu krikštatėvių sodyboje, šį savaitgalį jau lėkiau į mišką žemuogių, bet, matyt, dar buvo mažai saulės, kad nelabai išsirpusios. Beprotiškai mėgstu ir mėlynes! Apskritai, viskas, kas natūralu, kas užaugę sode, kaime, miške, man patinka", - pasakoja Aistė Jasaitytė.

 

Mergina retsykiais ir pati namuose ant palangės augina bazilikus, tačiau paprastai daržovių parsiveža iš giminių, kurie gyvena kaime. Užuot ėjusi į parduotuvę, Aistė mieliau žygiuoja į turgų. „Kiaušinius perku iš bobučių, daržoves stengiuosi pirkti taip pat turguje. Esu už ekologiškus produktus ir sveiką gyvenimo būdą", - tikina pašnekovė. Vasarą ji ypač mėgsta įvairias salotas tik, anot jos, svarbu, kad žmonės negalvotų, jog modeliai arba lieknos moterys ir minta tik jomis. „Esu dailaus sudėjimo, bet visuomet stengiuosi maitintis reguliariai ir sveikai, kad nepriaugčiau papildomų kilogramų. Tačiau kartais neatsisakau ir mėsainio, suvalgau traškučių prie alaus ir pasisaldinu gyvenimą šokoladu", - neslepia Aistė.

 

Su broliu kepdavo blynus

Aistę augino ir močiutė, kuri, žinoma, gamino tradicinius lietuviškus patiekalus, pati virdavo uogienes, spausdavo sultis ir marinuodavo daržoves. Kai anūkė sulaukė trylikos metų, močiutė ėmė ją skatinti eiti prie puodų. „Atsimenu, šeštadieniais su broliu sukiodavomės virtuvėje ir kepdavome miltinius blynus. Simas dar mokėjo juos išmesti į viršų ir ore apversti", - juokiasi vaikystę prisiminusi mergina. Vėliau, ėmusi keliauti po pasaulį, Aistė prisiragavo kitų šalių patiekalų. Tuomet grįžusi į namus rodydavo mamai ir močiutei, kokiais prieskoniais galima pagardinti jau įprastą patiekalą. „Mano mama tikra gurmanė - jai patikdavo ragauti ir eksperimentuoti virtuvėje", - priduria žinomas modelis.

 

Nemėgsta tik ančiuvių

Aistė tikina, kad yra neišranki ir nevalgo tik ančiuvių. Pusryčiams, kurių niekada nepamiršta, ji dažnai verda kaimiškus kiaušinius arba kepa kiaušinienę, kartais susitepa sumuštinį ir išgeria puodelį kavos su pienu. Pastaruoju metu mergina retai valgo kavinėse, tad pietus pasiima į darbą arba į rankinuką įsimeta vaisių. „Jei nepapietauju, negaliu susikaupti ir diena būna neproduktyvi. Svarbu yra ne tik pusryčiai, bet ir pietūs bei vakarienė. Man neegzistuoja „po šešių". Jei noriu valgyti, vakarieniauju ir aštuntą valandą vakaro, tik, aišku, prieš pat miegą stengiuosi neprisivalgyti", - šypsosi Aistė Jasaitytė.

Kai laukia svečių, žinoma gražuolė stalą ruošia pati, nes mano, kad kiekvienai šeimininkei būtina pasistengti ir pademonstruoti savo kulinarinius sugebėjimus. Aistė itin mėgsta įvairius sūrius, neatsisako vynuogių ir geria daug vandens, nes jis geriausiai atgaivina. Vasarą su malonumu išgeria baltojo alaus su citrina, atsigaivina gira, draugų kompanijoje paragauja baltojo vyno ir dievina ožkos sūrio salotas.

 

 Ožkos sūrio salotos

Salotoms reikės

- špinatų,

- pomidorų,

- mėlynųjų svogūnų,

- kedro riešutų.

 

Padažui reikės

- acto,

- alyvuogių aliejaus,

- medaus,

- 1 citrinos,

- juodųjų pipirų.

 

Skrebučiams reikės

- ruginių bandelių,

- sviesto,

- česnako skiltelių,

- petražolių,

- druskos,

- ožkos sūrio.

 

Kedro riešutus pakepinti, pomidorus, špinatus ir svogūniukus smulkiai supjaustyti.

Į atskirą indelį įpilti acto, alyvuogių aliejaus, truputį medaus, įspausti citrinos sulčių, įberti pipirų. Viską išplakti ir užpilti ant salotų.

 

Prie salotų pagaminti skrebutį su ožkos sūriu. Į sviestą įspausti česnako, užberti druskos ir petražolių. Viską išmaišyti ir paruoštą sviestą užtepti ant perpjautos bandelės. Uždėti griežinėlį ožkos sūrio ir keletą minučių kepti 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Skrebutį valgyti su salotomis.

 
Taip pat skaitykite
  • Pause
  • Previous
  • Next
1/3
Geriamojo vandens vartotojų dėmesiui! (0)

Informuojame, kad 2020 02 17 nuo 9.00 iki 17.00 val. bus vykdomi planiniai vandentiekio kamerų rekonstrukcijos darbai, vandenvietėje, esančioje V. Borisevičiaus g., Marijampolė.

daugiau..
 

REKOMENDUOJAME PROFESIONALUS

Reklaminis skydelis

Rekomenduojame

Reklaminis skydelis

Marijampolės Miesto Meniu

Reklaminis skydelis

Kinas Marijampolėje

 

SPINDULIO KINO TEATRE VASARIO 22–28 DIENOMIS

Didžiojoje salėje:

Parkas GYVAI

 

PARKAS GYVAI 2016

Parkas gyvai sugrįžta į Marijampolę!

Orai

Orai, orų prognozė Marijampolėje - Orai24.lt

Orai, orų prognozė Kaune - Orai24.lt

Orai, orų prognozė Vilniuje - Orai24.lt

Orai, orų prognozė Šiauliuose - Orai24.lt

 Orai, orų prognozė Klaipėdoje - Orai24.lt

Orai, orų prognozė Palangoje - Orai24.lt

Reklama

 

 

 

 

 


JŪSŲ LAIŠKAI

Parašykite mums

Foto galerija


Teisinė pagalba