Milanno: mano silpnybė - tortai ir pyragai Spausdinti
Antradienis, 07 Liepa 2009 21:23

Dainininkas ir laidų vedėjas Vaidotas Valiukevičius-Milanno (28), būdamas vos vienuolikos metų, išmoko kepti bandeles, apsigyvenęs su draugais sužinojo, kaip pigiai ir skaniai pavalgyti, o šiandien kulinariniais sugebėjimais bendroje virtuvėje dalijasi su širdies drauge.

Kaimynė įkvėpė kepti bandeles

Nuo vaikystės dainininką tėvai lepino, todėl sukti galvą, ką reikės valgyti grįžus iš mokyklos, jam tekdavo retai, o jei mama ar tėtis nespėdavo paruošti pietų, pats su seserimi susitepdavo sumuštinių. Milanno juokauja, kad mama jam niekada nekepdavo tik bandelių, kurių nuostabų kvapą, sklindantį iš kaimynės virtuvės, užuosdavo laiptinėje. „Tie kvapai man buvo tokie nuostabūs, kad nusprendžiau ir aš išbandyti savo kulinarinius sugebėjimus. Virtuvėje susiradau receptų knygą ir ėmiausi darbo. Džiaugiausi, kai ir mūsų namuose pakvipo šviežiomis bandelėmis", - šypteli dainininkas. Tai ir buvo firminis vaikino patiekalas, nes visa kita gamino tėvai.

 

Milanno šeimoje buvo įprasta pietauti kartu, o sekmadienio rytais tėtis kone į lovą atnešdavo keptų blynų. „Ir savo šeimoje norėčiau tokių šaunių tradicijų", - sako pašnekovas. Tėtis kepdavo lietinius, dažnai palepindavo širdutės formos blynais. Beje, paauglystėje Milanno mėgo kavą su pienu, todėl tėtis jį buvo praminęs kavinių liūtu, nes, abiem išėjus pasivaikščioti, sūnus tėtį visada tempdavo į kavinę trumpai kavos pertraukėlei.

 

Gaminti išmoko stebėdamas draugus

Dainininkui teko gyventi ir vienam, ir su draugų kompanija. Studijų metais, kai studentišką gyvenimą reikėjo derinti su gurmaniškais norais, jis išmoko pigiai ir skaniai pavalgyti. Vėliau Milanno apsigyveno su bičiuliais, o jie vis ką nors pagamindavo, pavaišindavo ir sužadindavo norą virtuvėje eksperimentuoti pačiam.

 

Paauglystėje dainininkas nemėgo žuvies, o dabar ją dievina ir stengiasi valgyti kuo dažniau. Maistui jis nėra itin išrankus, tačiau nemėgsta pusgaminių ir stengiasi atsisakyti greito maisto, taip pat vietoj riebios kiaulienos valgo liesesnę mėsą: kalakutieną, vištieną ar jautieną. Paauglystėje atsigėręs kavos dainininkas dabar renkasi arbatą su pienu, kurį ypač mėgsta. Iš alkoholinių gėrimų Milano neatsisako gero viskio, tačiau, kitaip nei daugelis vyrų, nėra pamišęs dėl alaus.

 

Su drauge virtuvėje yra lygiaverčiai

Paklausus, kas jųdviejų su mylimąja Deimante namuose gamina dažniau, Milanno patikino, kad dėl to problemų nekyla, nes abu virtuvėje sukiojasi noriai. „Galima sakyti, kad esame lygiaverčiai. Aš, pavyzdžiui, moku skaniai paruošti žuvį", - nesikuklina jis. O kas plauna indus? „Mes darbų neskirstome - viską darome abu", - tikina dainininkas, bet pripažįsta, kad apsigyvenęs su drauge išmoko virtuvėje laikytis tvarkos. „Žinote, tie vyrai... Kai gamina, susikoncentruoja į patiekalą ir nebemato, kas aplink dedasi", - šypsosi atlikėjas.

 

Milanno neslepia, kad mėgsta saldumynus ir nepamiršta savęs palepinti juoduoju šokoladu: „Šokoladas puikiai nuteikia ir suteikia optimizmo. O pro konditerijos skyrių parduotuvėje man ypač sunku ramiai praeiti, nes tortai ir pyragai - mano silpnybė." Kad nuo saldumynų neimtų storėti, dainininkas stengiasi sportuoti. Tiesa, jis priduria, kad sportas padeda ne tik puikiai atrodyti, bet ir gerai jaustis. Dabar žinomas vyras geria daug vandens, nors kadaise tai jam atrodė didžiausia nesąmonė.

 

Karpio pjausneliai

 Patiekalui reikės

* karpio,

* juodųjų pipirų,

* druskos,

* česnakų,

* čiobrelių,

* miltų,

* alyvuogių aliejaus.

 

Karpį supjaustyti riekutėmis, užberti druskos, juodųjų pipirų, čiobrelių ir įtrinti česnakais. Prieskoniais pagardintą žuvį apvolioti miltuose ir pusvalandį palaikyti. Tuomet sudėti į keptuvę ir penkiolika minučių kepti alyvuogių aliejuje. Prie kepto karpio tinka žalių daržovių salotos.