N. Malūnavičiūtė: salotos - ištisus metus Spausdinti
Penktadienis, 03 Liepa 2009 21:10

Išskirtinio balso savininkė Neda Malūnavičiūtė (38) jau trejus metus visiškai nevartoja alkoholinių gėrimų - juos iškeitė į juodąjį šokoladą.

Tačiau varginti savo organizmo dietomis dėl to nereikia - per vieną koncertą moteris sugeba numesti net du kilogramus.

 

Dievina lašinius su svogūnais

Dainininkė Neda - ne iš tų, kurios tik ir mąsto, kaip sulieknėti. Moteris tikina, kad beveik dvidešimt metų jos svoris nesikeičia, o jei priauga keletą nereikalingų kilogramų, be didelio vargo jų atsikrato iš širdies dainuodama scenoje. Dar vaikystėje ji dievino juodąjį šokoladą, bet kartą persivalgiusi ilgai nemėgo saldumynų. Kai prieš trejetą metų moteris atsisakė alkoholio, vėl ėmė mėgautis šokoladu ir ledinukais. Tortų ir pyragų ji nemėgsta - mieliau valgo lašinius. Nuo vaikystės neišranki maistui Neda pamėgo lengvus ir greitai pagaminamus patiekalus. „Mėgstu sumuštinius su duona, svogūnų laiškais ir rūkytais lašinukais. Vasarą, kai daug daržovių, tai pats geriausias būdas greitai ir pigiai pavalgyti", - juokiasi ji.

 Vasarą dainininkė itin mažai laiko praleidžia namuose, nes gastroliuoja po visą Lietuvą arba svečiuojasi sodybose pas draugus, ilsisi savo sode, pajūryje. Nuolat kelionėmis gyvenančiai moteriai virtuvė ir sukiojimasis prie puodų tikrai ne pats mieliausias užsiėmimas. Beje, Neda prasitarė, kad jos naujuose namuose iki šiol nėra įrengtos virtuvės - joje stovi tik alyvinės spalvos šaldytuvas, kurio niekada neprikemša, kad vėliau netektų išmesti sugedusio maisto. Tačiau, pasak dainininkės, šaldytuve visada yra vištienos, citrinų, imbiero ir granatų. „Aš negaliu gyventi be granatų - jų nusiperku kasdien. Nors nesu didelė mėsos mėgėja, vištieną galėčiau valgyti kiekvieną dieną. Taip pat nesu didelė žuvies gerbėja, bet mėgstu tuną ir retsykiais leidžiu sau pasimėgauti vieno kąsnio sumuštinukais su lašiša", - pasakoja Neda ir tikina, kad nėra vegetarė, tiesiog nenori mėsa apsunkinti skrandžio.

 

Jei yra ryžių, badu nemirs

„Man tikrai reikia labai nedaug. Jei bus bent ryžių, tikrai nemirsiu badu. Į ryžius įsidedu sviesto arba margarino ir pavalgau. Juokauju, kad krizės metais tinka bet kas", - taupaus gyvenimo paslaptimis dalijasi Neda. Ji apskritai valgo nedaug, neužkemša skrandžio įvairiausiais gardumynais ir valgo tik tada, kai iš tiesų nori. Dainininkės diena prasideda apie vienuoliktą valandą ryto - tada ji išgeria puodelį kavos, o pietauja tik apie penktą vakaro, kai ima urgzti pilvas. Jei nori, valgo ir po šešių, nes neturi griežtų mitybos taisyklių. Paklausus apie sportą, pašnekovė sako, kad pats geriausias sportas - dainavimas scenoje. Tačiau, prispaudus krizei ir sumažėjus darbo krūviui, Neda vis labiau galvoja apie sportą gryname ore. „Gyvenu šalia parko, labai patogu būti bėgti krosiuką. Dabar turėsiu daugiau laiko, taigi vertėtų išnaudoti jį sveiko gyvenimo būdo propagavimui", - šypteli moteris.

Labiausiai Neda vasara džiaugiasi dėl to, kad gali mėgautis šviežiomis daržovėmis. Salotų lapai, agurkai, svogūnų laiškai - pagrindinis maisto šaltinis. Tačiau pernelyg neišlaidaujanti dainininkė salotomis minta ištisus metus ir džiaugiasi, nes valgo pigiai ir sveikai. Visiems, kurie nori taupyti ir sveikai gyventi, žinoma moteris siūlo paprastą, tačiau pigų ir gardų žaliųjų salotų receptą.

 

Žaliosios salotos

 


Patiekalui reikės:

- salotų lapų,

- avokado,

- agurkų,

- porų,

- svogūnų laiškų,

- petražolių,

- krapų,

- baziliko,

- druskos,

- aliejaus,

- citrinų sulčių,

 

Visas daržoves susmulkinti, suberti prieskonius ir apšlakstyti aliejumi. Prie žaliųjų salotų ypač tinka kepta vištiena ir keptos bulvės.