• default color
  • green color
  • red color

Marijampolieciai

Sunday
Feb 16th
Reklaminis skydelis
Pradžia Naujienos Virtuvė Braškių skonio vakarėlis
Braškių skonio vakarėlis PDF Spausdinti Email
Antradienis, 30 Birželis 2009 07:21

Aistringos diskusijos ir smagaus bendravimo kupinas „Braškių" vakarėlis. Tokį surengė tinklaraščius apie maisto gaminimą pildantys autoriai.

Jiems buvo smalsu ne tik pamatyti vieniems kitus gyvai, bet ir pasidalinti patirtimi. Pasiskirstę į tris komandas vakarėlio dalyviai gamino gaivias braškių salotas su špinatais, „Gnocchi" virtinukus su braškėmis bei braškinius „Macarons" sausainius.

Tiesa, patiekalų receptus teko šiek tiek pakoreguoti vietoje, o virtinukai su braškėmis įgavo blynelių pavidalą, vėliau - apkepo, tačiau tai nepakenkė nei nuotaikai, nei patiekalų skoniui. Tam pritarė visi čia eksperimentavę populiariausių maisto blogų tastyart.lt, skaniai.lt, zaidziamevirtuve.lt, zaidimuaikstele.lt, pragarovirtuve.lt, kepykla5.lt ir kitų autoriai bei vakaro svečiai.

„Teminiai vakarėliai yra mano aistra. Todėl nusprendžiau suburti teminius vakarėlius mėgstančius kolegas į savotišką klubą", - sako tiklaraščio Tastyart.lt autorė Brigita Bulsytė,  žadanti greitai suorganizuoti ne vieną tokį vakarėlį.

 

RECEPTAI

 

Mascarpone sūrio apkepas su braškių padažu

(4 porcijos)

 

Reikės:

- 500 g mascarpone sūrio,

- 50 g cukraus,

- 2 kiaušinių,

- tarkuotos citrinos žievelės,

- žiupsnelio druskos,

- žiupsnelio vanilinio cukraus,

- puodelio miltų,

- puodelio trintų braškių,

- cukraus pudros.

 

Gaminimas. Kiaušinius atskirti, baltymus išplakti iki standžių putų. Trynius išsukti su mascarpone ir cukrumi, įmaišyti tarkuotos citrinos žievelės, druskos ir vanilinio cukraus. Masę sumaišyti su miltais, atsargiai įmaišyti kiaušinių baltymus.

Tešlą sukrėsti į kepimo indą (jei naudojate paprastą - ištepkite riebalais). Kepti įkaitintoje 160 laipsnių temperatūros orkaitėje apie valandą. Patikrinti ar iškepė įsmeigiant pagaliuką - jis neturi aplipti tešla.

 

Išėmus apkepą, palikti atvėsti kambario temperatūroje. Tuomet pastatyti į šaldytuvą vienai valandai. Išimti, apibarstyti cukraus pudra ir aplieti trintomis braškėmis.

 

Braškių ir špinatų salotos (2 porcijos)

 

Reikės:

- 4 saujų špinatų lapų,

- stiklinės šviežių braškių,

- pusės avokado,

- saujelės anakardžių riešutų.

 

Padažui reikės:

- 2 arbat.š. skysto medaus,

- 2 valg. š. šviesaus balzaminio acto,

- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,

- juodųjų ir baltųjų pipirų,

- druskos.

 

Gaminimas. Špinatus, braškes ir avokadą nuplauti. Špinatus suplėšyti, sumesti į lėkštę, braškes pjauti per pusę ir dar kartą per pusę, nuluptą avokadą supjaustyti. Viską sumaišyti, pridėti riešutų. Padažo ingredientus išmaišyti drauge ir jais apšlakstyti salotas.

 

French Macarons (Prancūziški morenginiai sausainiai)

 

Macarons (sausainiams):

 

- 160g cukraus pudros

- pusantros stiklinės maltų migdolų

- 3 kiaušinių baltymų (apie 100g)

- 50g cukraus

- trupučio vanilės ar kitos esencijos

- valgomųjų dažų

 

Kremui:

 

- 4 M/L dydžio kiaušinių baltymų

- 340 g minkšto grietinėlės sviesto

- 280 g cukraus

- stiklinės braškių

- vanilės ar kitos esencijos, kelių lašų

 

Kiaušinių baltymus kruopščiai atskirkite, plakite elektriniu platuvu, po truputį (ne daugiau nei šaukštas vienu metu) dėkite cukrų. Išplakite iki standžių putų.

 

Migdolus sumaišykite su persijota cukraus pudra. Sudėkite į baltymus ir atsargiai išmaišykite. Įmaišykite esenciją ir valgomuosius dažus. Pasukite šluotele iki 40 kartų. Šaukšteliu uždėta masė ant lygaus paviršiaus turi būti be viršūnėlės - dailiai išsilyginti.

 

Sukrėskite tešlą į konditerinį maišelį ir ant silikoninio kepimo popieriaus (jei naudojate paprastą - pabarstykite miltais) išspauskite 3 cm pločio skrituliukus. Leiskite jiems džiūti kambario temperatūroje bent 30 min. Viršūnėlės turi šiek tiek sukietėti.

 

Kepkite 130-150 laipsnių temperatūroje, įkaitintoje orkaitėje apie dešimt minučių.

 

Leiskite sausainiams atvėsti, o tuo tarpu paruoškite kremą: minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Braškes nuplaukite, nuskabykite kotelius ir lapus, ir sutrinkite elektriniu plaktuvu. Braškių masę sudėkite į sviesto masę ir įdėkite esencijos. Įmaišykite standžiai išplaktus kiaušinių baltymus į kremą.

 

Kremu tepkite vieną sausainį ir uždenkite kitu, jeigu norite galite įdaryti braškės skiltele.

 

 

 

 

 
Taip pat skaitykite
  • Pause
  • Previous
  • Next
1/3
Geriamojo vandens vartotojų dėmesiui! (0)

Informuojame, kad 2020 02 17 nuo 9.00 iki 17.00 val. bus vykdomi planiniai vandentiekio kamerų rekonstrukcijos darbai, vandenvietėje, esančioje V. Borisevičiaus g., Marijampolė.

daugiau..
 

REKOMENDUOJAME PROFESIONALUS

Reklaminis skydelis

Rekomenduojame

Reklaminis skydelis

Marijampolės Miesto Meniu

Reklaminis skydelis

Kinas Marijampolėje

 

SPINDULIO KINO TEATRE VASARIO 22–28 DIENOMIS

Didžiojoje salėje:

Parkas GYVAI

 

PARKAS GYVAI 2016

Parkas gyvai sugrįžta į Marijampolę!

Orai

Orai, orų prognozė Marijampolėje - Orai24.lt

Orai, orų prognozė Kaune - Orai24.lt

Orai, orų prognozė Vilniuje - Orai24.lt

Orai, orų prognozė Šiauliuose - Orai24.lt

 Orai, orų prognozė Klaipėdoje - Orai24.lt

Orai, orų prognozė Palangoje - Orai24.lt

Reklama

 

 

 

 

 


JŪSŲ LAIŠKAI

Parašykite mums

Foto galerija


Teisinė pagalba