Kavos skonio plokštainis Spausdinti
Sekmadienis, 14 Birželis 2009 18:09

Pagrindui reikės: 150 g kepinių margarino arba sviesto, 4 kiaušinių, 300 ml cukraus, 1 šaukšto vanilinio cukraus, 1 šaukšto kepimo miltelių, 500 ml kvietinių miltų, 200 ml pieno, 50 ml šilto pieno, 3 šaukštų kakavos miltelių, 1 šaukšto tirpios kavos.

Glaistui: 400 ml cukraus pudros, 1 šaukšto vanilinio cukraus, 3 šaukštų karštos stiprios kavos, 50 g sviesto, šokoladinių kavos pupelių (papuošti).

Paruoškite pagrindą: sviestą išlydykite ir atvėsinkite. Išplakite kiaušinius ir cukrų. Biriuosius produktus sumaišykite. Į kiaušinių plakinį pakaitomis dėkite biriuosius produktus, pilkite pieną ir lydytą svietą. ⅓ tešlos įdėkite į kitą indą. Kakavos miltelius sumaišykite su šiltu pienu ir tirpia kava, įmaišykite į atidėtą tešlą. Pusę šviesios tešlos perdėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (maždaug 30x40 cm), ant jos dėkite tamsią tešlą, uždenkite likusia šviesia. Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje 25-30 minučių. Palikite atvėsti.

Paruoškite glaistą: produktus sudėkite į puodą, maišydami kaitinkite (temperatūra - neaukšta). Neužvirkite. Pagrindą supjaustykite kvadratėliais. Apliekite šiltu glaistu. Papuoškite šokoladinėmis pupelėmis. Patiekite, kai glaistas jau bus atvėsęs.