Donata: labai mėgstu gaminti desertus Spausdinti
Antradienis, 09 Birželis 2009 20:46

Dainininkė Donata Virbilaitė (22) nuo vaikystės į namus vesdavosi klasės draugus. Net jei šaldytuve būdavo tik bulvių, mergina jas iškepdavo taip, kad visi apsilaižydavo pirštus.

Arbūzai - numeris vienas

Žinoma dainininkė tiesiog dievina arbūzus. Draugai net į mokyklą juos tempdavo už tai, kad Donata duodavo nusirašyti namų darbų užduotis. Dažnai mergina draugus pasikviesdavo į namus ir iššluodavo šaldytuvą. Jei jame nieko nerasdavo, šeimininkė būtinai ką nors sugalvodavo, kad tik niekas neliktų alkanas. Pavyzdžiui, taip skaniai iškepdavo bulvių, kad visi net pirštus apsilaižydavo.

Kepti įvairiausius mėsos patiekalus ir saldumynus dainininkė išmoko iš mamos, kuri yra puiki kulinarė. „Nors stebėjau, kaip tai daroma, bet cepelinų dar neteko virti", - šypsosi pašnekovė ir sako, kad kada nors būtinai pabandys. O kaip nustebinti draugus, atlikėja tikrai žino: jei laukia svečių, pavaišina varškės spurgomis arba bandelėmis. „Labai mėgstu gaminti desertus, tik gaila, kad jais negalima dažnai mėgautis", - juokiasi Donata ir sako nevalganti tiek, kad išsipūstų kaip spurga.

 

Šokių pamokos padės sulieknėti

Nuo vaikystės įpratusi daug, skaniai ir sočiai valgyti margina turi pasukti galvą, kaip išsaugoti puikią figūrą. Pastaruoju metu Donata buvo itin sulieknėjusi ir išgražėjusi. Ji pati tikina, kad nereikalingi kilogramai nukrito dėl streso. „Kadangi baigiu mokslus, turėjau daug visokių reikalų, taigi mažiau valgiau ir sulieknėjau. Bet, kaip aš juokauju, nuvažiavau savaitei į Kauną pas mamą ir atsišėriau", - iš savo menkos valios juokiasi pašnekovė ir priduria, kad artimiausiu metu ketina lankyti bokso treniruotes bei šokių pamokas. Kadaise mėgusi pusgaminius, dabar Donata jų vengia. Tik retsykiais, jei skuba į kokį koncertą ir neturi laiko papietauti, suvalgo tai, kas papuola po ranka.

 

Neturi tarkos, todėl bulvinius blynus valgo kavinėse

Su dviem draugėmis gyvenanti Donata Virbilaitė stengiasi valgyti namuose. Ne tik dėl to, kad sutaupytų - pačios gamintas maistas jai skanesnis. Mergina turi tik vieną bėdą - namuose nėra tarkos, o ji dievina bulvinius blynus. Taigi kai seilė tįsta nuo minties apie juos, Donata lekia į kavinę. Kai tik nuvyksta į Kauną pas mamą, visi jos norai būna įgyvendinti: netikras zuikis ir šaltibarščiai - tradiciniai patiekalai, kurių ji ten atsivalgo. Donata sako, kad mama iškepa daugiau, kad dukra dar ir į Vilnių galėtų parsivežti. Kambario draugėms pavaišinti ir sau iš mamos rūsio į sostinę parsiveža uogienių, raugintų agurkų. Mergina labai mėgsta šviežiai spaustas sultis, dievina juodąjį šokoladą ir pieno kokteilius. Jos šaldytuve visada galima rasti daržovių, varškės ir kefyro. Ne itin išranki maistui Donata negali pakęsti svogūnų, tad net nebandykite jos suvilioti silke su svogūnais. Jei mamai nepavyko, nepavyks ir kitiems!

 

Vištiena medaus padaže

Patiekalui reikės:

- 0,5 kg vištienos filė,

- 100 g miltų,

- vištienos prieskonių.

 

Padažui reikės:

- 150 g grietinėlės,

- 2 šaukštų medaus,

- 1 šaukšto vyno acto,

- druskos,

- kario,

- aitriųjų paprikų prieskonių,

- pusės šaukštelio vanilinio cukraus.

 

Vištieną supjaustyti vieno kąsnio gabaliukais, įtrinti prieskoniais, druska, išvolioti miltuose ir apkepti.

Kitoje keptuvėje sumaišyti medų ir grietinėlę, įberti kario ir aitriųjų paprikų prieskonių, pabarstyti druska ir įpilti vyno acto. Vėl viską gerai išmaišyti ir tada įberti vanilinio cukraus. Į gautą padažą sudėti vištienos gabaliukus ir viską patroškinti penkiolika minučių. Garnyrui tinka ryžiai.