Marinuota silkių filė su bulviniais blyneliais ir varškės kremu Spausdinti
Penktadienis, 05 Birželis 2009 14:20

Marinuota silkė

1 arba 2 gabaliukai sūdytos silkių filė (arba šviežios silkės),

400 g acto (9 proc.),

1 l vandens,

500 g cukraus,

6 kvapieji pipirų žirneliai,

4 laurų lapai,

apie 30 g petražolių arba krapų stiebų.

 

Varškės kremas

100 g varškės,

50 g grietinės,

10 g šviežių kalendrų,

10 g petražolių,

druskos, pipirų.

 

Bulviniai blyneliai

2 bulvės,

1 kiaušinio,

30 g miltų,

druskos, pipirų,

10 g šviežių kalendrų,

50 g sviesto,

20 g krapų,

1 kiaušinis (papuošti).

 

Cukrų, vandenį, actą, kvapiuosius pipirus, laurų lapus, petražolių arba krapų stiebus sudėkite į puodą ir užvirkite.

Ataušinkite.

Į paruoštą marinatą sudėkite silkę (jeigu ji sūdyta, reikia gerai nuplauti po tekančiu vandeniu, jei šviežia - išdorokite ir išimkite kuo daugiau kaulų).

Laikykite apie parą šaltoje vietoje.

Dubenyje sumaišykite varškę, grietinę, žoleles ir prieskonius.

Bulves stambiai sutarkuokite, sumaišykite su miltais, kiaušiniu, žolelėmis ir prieskoniais.

Užkaiskite keptuvę, pakaitinkite sviestą ir kepkite apvalios formos blynelius, kol apskrus.

Išvirkite kiaušinį.

Išimkite silkę iš marinato ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.

Į lėkštę dėkite blynelius, užtepkite varškės kremą. Ant viršaus sudėkite silkių gabalėlius. Papuoškite krapais ir virtu kiaušiniu.